X
Categorieën

BLACK FRIDAY ACTIES  OP=OP

 

Veelgestelde vragen

Welke brandstof kan ik gebruiken voor mijn machines?

Wij raden ten allen tijden het gebruik van alkylaat brandstof aan. Het bevat vrijwel geen schadelijke stoffen zoals benzeen, tolueen en zwavel. Hierdoor zijn zowel de brandstofdampen als de uitlaatgassen beduidend minder schadelijk. Dit heeft voordelen voor u, voor het milieu en voor uw machine. Uw machine loopt beter en start altijd. Loopt beter omdat er veel minder koolvorming ontstaat en start beter omdat de brandstof langer houdbaar is. Hiervoor bieden wij Aspen 2 en Motomix aan voor de 2-takt machines en Aspen 4 voor de 4-takt machines.Welke olie kan ik gebruiken voor mijn gazonmaaier?

In de regel worden de Briggs & Stratton motoren gevuld met SAE30 en de Honda motoren met 15W40. Wij hebben een uitgebreid assortiment oliën en smeermiddelen.Waar moet ik op letten bij de aankoop van een gazonmaaier?

 • De te maaien oppervlakten
 • Wilt u het gras opvangen, mulchen of beiden?
 • Wilt u een gazonmaaier met benzinemotor, elektrische motor of accu?
 • Maai ik wel eens hoog gras?
 • Heb ik veel obstakels in mijn tuin?
 • Wil ik blad op kunnen vangen in de herfst?
 • Wil ik indruk maken op de buren? ;-)


Waar moet ik op letten bij de aankoop van een kettingzaag?

 • Voor welk werk ga ik mijn kettingzaag gebruiken?
  • Haardhout?
  • Snoeiwerk?
  • Dikke stammen?
  • Vellen?
 • Wil ik een hobbyzaag of een professionele zaag?
 • Wil ik een kettingzaag met benzinemotor, elektrische motor of accu? / Waar ga ik mijn kettingzaag gebruiken?


Waar moet ik op letten bij de aankoop van een bosmaaier?

 • Hoe groot is mijn te maaien oppervlakten?
 • Heb ik veel obstakels of is het een open vlakten?
 • Heb ik alleen gras te maaien of ook onkruid zoals bramen en houtgewassen?
 • Wil ik er een onkruidborstel op kunnen monteren?
 • Wil ik een bosmaaier met benzinemotor, elektrische motor of accu?
 • Wil ik een machine met een licht gewicht?


Hoe kan ik mijn gazonmaaier het beste schoon houden?

Wanneer de onderkant van uw gazonmaaier gereinigd moet worden is het verstandig om deze achterover te kantelen. Op deze manier kan er nooit geen olie in het luchtfilter lopen. Voor het reinigen van zitmaaiers waarvan het dek niet kan worden gekanteld zijn er verschillende hulpstukken te krijgen zoals een zitmaaierlift.Kan ik gereedschap bij Angenendt laten slijpen?

Wij slijpen al uw tuingereedschap, kooimaaiers, heggenscharen, handgereedschap, kettingen etc.Waarom werken wij samen met robotmaaier.com?

Maairobots zijn een zeer gespecialiseerde tak van tuin & parkmachines. Erik Angenendt heeft zich deze materie via cursussen en ervaringen eigen gemaakt. Hij komt graag ter plaatse naar uw tuin kijken om met u te overleggen en te adviseren welke robotmaaier nu echt bij u past. Tevens zorgt robotmaaier.com voor de installatie en het onderhoud van uw robotmaaier.Verkopen jullie ook losse kettingen voor mijn kettingzaag?

Wij kunnen u voor ieder merk kettingzaag een ketting bieden. Neemt u wel even het zaagblad of de oude ketting mee voor de maat?Kunnen jullie onderdelen verzorgen?

Wij kunnen onderdelen leveren voor alle gangbare tuin- en park merken, vult u het onderdelen formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Vraag onderdelen aanRepareren jullie ook ter plaatse?

Uiteraard, mocht u een kapotte machine hebben en deze niet kunnen transporteren dan komen wij naar u toe. Wij proberen ten alle tijden om de machine ter plaatse te repareren, mocht dit niet lukken dan transporteren wij de machine naar onze werkplaats en brengen deze na de reparatie weer bij u terug.Wat betekent 4-MIX motor van STIHL?

De STIHL 4-MIX® motor combineert de voordelen van een 2-takt- en 4-taktmotor. De 4-MIX® motor onderscheidt zich niet alleen door zijn indrukwekkende vermogen en duidelijk hogere koppel, maar ook door zijn lage emissies, zijn onderhoudsvriendelijkheid en zijn aangename klank.

Duidelijke voordelen

 • Minder uitlaatgassen: door een brandstof te verbranden die weinig reststoffen produceert, voldoet de motor aan de strenge Europese emissienormen, niveau II.
 • Geen oliewissel: gemakkelijk te onderhouden motor dankzij het gebruik van een klassiek benzine- en oliemengsel.
 • Licht: door het gebruik van een smerend brandstofmengsel zijn onderdelen die op de klassieke viertaktmotoren noodzakelijk zijn - de oliepomp, de olietank en het oliecarter - overbodig.
 • Minder geluid: een aangenaam klankbeeld, zelfs op volle vermogen.
 • Een hoog vermogen en koppel: de goede acceleraties garanderen een groot vermogen.


Wat betekent ErgoStart van STIHL?

Starten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Met het vernieuwende systeem STIHL ErgoStart kunt u de STIHL motormachines probleemloos starten, zonder krachtinspanningen en heel eenvoudig. Dankzij een bijkomende veer tussen de krukas en de riemschijf van het starttouw. STIHL machines met het systeem STIHL ErgoStart herkent u aan de letter "E" in de modelbenaming.Wat betekent de Versamow techniek van Honda?

Versamow techniek, een 4-in-1 maaisysteem waarbij zonder het wisselen van de messen of toevoegen van accessoires meerdere opties van grasmaaien mogelijk is. Met de clip director kunt u met 1 hendel in 10 stappen van 100% opvangen naar 100% mulchen schakelen. Of kiezen voor een combinatie daartussen. Ook kan het versamow ® systeem bladeren opzuigen en versnipperen. De bladeren blijven zo lang in het maaidek tot ze klein genoeg versnipperd zijn om door de smalle opening afgevoerd te worden tot mulch voor uw gazon.

De versamow ® techniek zorgt er voor dat voor alle maaiomstandigheden de juiste verhouding tussen grasvangen en mulchen mogelijk is. Zo kunt u zelf bepalen wanneer uw gazon beschermt moet worden tegen uitdroging of wanneer uw gazon bemest moet worden.Wat betekent de Select Drive techniek van Honda?

Honda’s HRX537CVK en VY benzinemaaiers zijn uitgerust met het innovatieve Select Drive™ Systeem, wat controle, comfort en gemak levert bij het maaien van uw gazon. Stel de gewenste snelheid in dankzij de makkelijke draaiknop en duw de hendel dan in om de grasmaaier te laten rijden. Wanneer de hendel volledig ingeduwd wordt, sluit die mooi aan bij het handvat van de grasmaaier, wat een maximaal comfort biedt. Met deze nieuwe hendel en draaiknop kan je al rijdend met alle gemak de snelheid aanpassen.Nuttige tips

Via onderstaande links vindt u veel informatie over gebruikerstips en onderhoud aan uw STIHL en VIKING machines.
https://www.stihl.nl/gebruikerstips-en-onderhoud.aspx
https://www.viking-tuinmachines.nl/tuintips.aspx