X
Categorieën

Veelgestelde vragen

Past mijn kettingzaag op een Timberjig?

Belangrijk bij al onze kettingzagerijen is dat u 2 moeren op de kettingkap heeft, hiermee word de kettingzaag bevestigt op de Timberjig maar ook op bijvoorbeeld de LSG en de M8 zaagtafel. Ook is het belangrijk dat u kettingzaag genoeg vermogen (>70cc) heeft en dat u de juiste zaaggarnituur gebruikt.Wanneer ik de Timberjig koop, kan ik dan later de Big mill basic kopen zonder Timberjig?

Bij het Big mill systeem geld dat u alles los kunt aanschaffen en dat dit niet duurder is dan in 1 keer alles aan te kopen.Kan ik ook eiken stammen zagen met een LOGOSOL zagerij?

Iedere houtsoort kunt u zagen met welke kettingzagerij van LOGOSOL dan ook, uiteraard is de ene houtsoort de ander niet en is er verschil in de stand tijd van de ketting maar bijvoorbeeld eik is zeer goed te zagen met de kettingzaag en u zult versteld staan van het zaagresultaat.Waarom zou ik een kettingzagerij kopen als ik ook een bandzagerij kan kopen bij jullie?

Een bandzagerij zaagt sneller en heeft een dunnere zaagsnede maar is vaak ook duurder dan een kettingzagerij, vooral wanneer u al een kettingzaag heeft en u hout zaagt voor u eigen projecten kan de kettingzagerij voordelen meer gevoel hebben bij een kettingzaag dan bij een bandzaag omdat ze de machines al kennen en ze verstand hebben van hoe deze werken.Hoe word mijn kettingzagerij geleverd?

De kettingzagerij is voor de prijs, zoals deze op de webwinkel staat aangegeven nog niet opgebouwd, wij leveren de machine via de koerier bij u af en u zet deze zelf in elkaar, wij staan iedere dag klaar voor hulp indien u ergens niet uitkomt. Bij de M8 zagerij kunt u kiezen of u deze opgestuurd wilt hebben of dat wij de machine bedrijfsklaar tegen meerprijs zelf bij u afleveren.Hoe word mijn bandzagerij geleverd?

De bandzagerijen van NORWOOD zijn grote machines maar worden geleverd als bouwpakket, in Amerika noemen ze dit een “kit mill” Grote voordelen zijn dat de transportkosten lager zijn, en wanneer u de machine zelf opbouwt kent u deze door en door, het design is er zo op bedacht dat de bouw door bijna iedereen kan worden uitgevoerd, wanneer er onverhoopt een probleem ontstaat bent u in de meeste gevallen in staat de machine zelf te repareren. Uiteraard is het mogelijk dat wij de opbouw voor u doen tegen een vaste per machine-model verschillende meerprijs.Verkoopt u ook bandzaagbladen?

Zeker, wij kunnen voor iedere zaagmachine een zaagblad leveren tegen scherpe prijzen.Kan ik alle houtsoorten schaven op de machines van LOGOSOL en mag het hout nog wat vochtig zijn?

Iedere houtsoort kan worden geschaafd op de machines van LOGOSOL. Uiteraard heeft gedroogd hout de voorkeur, vooral voor het eind resultaat van het werkstuk of bouwproject.Kan ik een machine zien werken voor ik tot aankoop over ga?

Uiteraard geven wij demo’s op beurzen, bij ons aan de zaak of bij u op locatie indien u serieus geïnteresseerd bent. Ook kan het mogelijk zijn om bij 1 van onze klanten te kijken naar een machine.